Egyesülhet a Nasdaq és a londoni tőzsde

Vágólapra másolva!
A kapitalizáció szerinti legnagyobb európai értékpiac, a londoni értéktőzsde (LSE) megvásárlásáról tárgyal a New York-i Nasdaq, a világ legnagyobb elektronikus részvénykereskedelmi platformja - közölték szerdán nem hivatalos források.
Vágólapra másolva!

A Reuters értesülése szerint az "Európában elszigetelt" LSE vezetése "tökéletes partinak" tartaná a Nasdaqot. A londoni tőzsde ráébredt, hogy vagy a Euronexttel, vagy a frankfurti tőzsdét üzemeltető Deutsche Börsével társul, vagy amerikai partnert keres - mondta a hírügynökség által idézett forrás.

Az LSE egyelőre nem kommentálta az értesülést.

A Nasdaq és az LSE partnerségének lehetősége nem először kerül elő. Az LSE és a Deutsche Börse 2000 nyarán már majdnem egyesült, ám az év augusztusában a stockholmi értéktőzsdét működtető OM Gruppen ellenséges felvásárlási ajánlatot tett az LSE-re. Válaszul az LSE felmondta a Deutsche Börsével tervezett egyesülést. Az európai tőzsdekonszolidációs versenyben tavaly ősszel ismét érzékeny veszteség érte az időközben részvénytársasággá alakított és tőzsdére vitt LSE-t, miután nem az ő, hanem az Euronext vételi ajánlatát fogadta el októberben a londoni határidős és opciós piac (LIFFE) vezetése.

(MTI)

Ajánlat:

Nasdaq

LSE