Üzletrész-értékesítéssel növelte nyereségét a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
Elsősorban biztosítótársaságokbéli érdekeltségeinek eladása miatt jelentősen, 56 százalékkal nőtt a Deutsche Bank profitja az első negyedévben, éves összevetésben - közölte a Bloomberg hírügynökség. Európa legnagyobb pénzintézete még így is a kontinens egyik legkevésbé hatékony bankja.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Bank mintegy 1,1 milliárd eurós bevételhez jutott a Munich Re és az Allianz biztosítókban lévő részesedésének eladásából; a bank profitja 56 százalékkal, 597 millió euróra nőtt, míg forgalma 7 százalékkal, 7,28 milliárd euróra csökkent az első negyedévben, éves összehasonlításban. A pénzintézet kiadásai 6 milliárd euróra csökkentek az egy évvel korábbi 6,95 milliárdról.

A Bloomberg hírügynökség emlékeztet: az elmúlt egy évben a Deutsche Bank piaci értéke ötödét elvesztette, és Európa egyik legkevésbé hatékony pénzintézete, mivel minden 1000 eurónyi bevételére 905 euró kiadás jut. A bank hatékonysága növelése érdekében eladja összesen mintegy 15 milliárd eurót érő vállalati részesedéseit, és tavaly összesen 9200 ember - alkalmazotti létszámának 9 százaléka - elbocsátását jelentette be.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Bank

Korábban:

Csökkent a Deutsche Bank nyeresége 2001-ben
(2002. január 31.)