Vágólapra másolva!
A kiskereskedelmi forgalom az év első kilenc hónapjában 11,6 százalékkal, szeptemberben 8,8 százalékkal nőtt éves összevetésben - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön. Tavaly az első háromnegyed évben a forgalom 5,6 százalékkal nőtt.
Vágólapra másolva!

Az összesített - jármű- és üzemanyag-forgalommal együtt számított - forgalom szeptemberben 525,1 milliárd forint, az év első 9 hónapjában 4316,7 milliárd forint volt.

Szeptemberben a jármű- és üzemanyag-kereskedelem nélküli forgalom 6,9 százalékkal, az év első kilenc hónapjában pedig 9,1 százalékkal nőtt éves szinten. A jármű- és üzemanyag-forgalom nélküli kiskereskedelmi eladások szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított volumenindexe nem változott az augusztushoz képest.

A KSH jelentése szerint a vegyes kiskereskedelemben - ide tartoznak a hiper- és szupermarketek is - 10 százalékot meghaladó forgalombővülés volt szeptemberben éves összevetésben. Az iparcikk-jellegű vegyes kiskereskedelemben az eladási volumen 2002 szeptemberében 13,8 százalékkal, az élelmiszer- és élelmiszer-jellegű vegyes kiskereskedelemé 11,1 százalékkal nőtt egy év alatt. Gyorsan, 27,1 százalékkal nőtt a csekély súlyú használtcikk-kiskereskedelem forgalma is.