Drágul az olaj pénteken

Vágólapra másolva!
Hat nap után először, péntek reggel drágult a kőolaj a szabadpiacon. A CNN tudósítása szerint Dél-Irakban mintegy 15 kút lángol az amerikai támadással szemben tanúsított ellenállás jeleként - írja a Bloomberg hírügynökség. Kuvaitban közölték, hogy a déli, partmenti olajmezőket ért rakétatámadás ellenére a kitermelés és az export zavartalanul folytatódik.
Vágólapra másolva!

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, májusi határidőre közép-európai idő szerint péntek reggel hordónként 28,35 dollár volt a New York-i árutőzsde Szingapúrban folytatódó elektronikus ACCESS-jegyzésében, 23 centtel drágább a csütörtöki New York-i zárónál. Hajnalban 38 centtel volt drágább.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj a legközelebbi, májusi határidőre hordónként 25,98 dollár volt péntek reggel a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE), 48 centtel drágább a csütörtöki zárónál.

Péntek reggel az arany unciánként 333,80 dollár volt Londonban azonnali szállításra, 2,18 dollárral drágább a csütörtöki későinél.