Lakás- és építésügyi hivatalt alakít a BM

Vágólapra másolva!
Lakás- és építésügyi hivatal alakul a Belügyminisztériumon belül, élén helyettes államtitkárral - jelentette be Lamperth Mónika belügyminiszter az építők napja alkalmából rendezett ünnepi ülésen pénteken.
Vágólapra másolva!

Lamperth Mónika azzal indokolta a július elsejétől induló hivatal létrehozását, hogy a legfontosabb szakmai igazgatási feladatok a belügyi tárcához kerültek. A hivatalt vezető helyettes államtitkár személyéről később döntenek.

A miniszter asszony reményei szerint az építő- és építőanyag ipar teljesítménye ebben az évben is nőni fog, bár az első negyedév termelési adatai csaknem 20 százalékkal elmaradnak a várakozásoktól, ám ez - fogalmazott Lamperth Mónika - elsősorban a külső körülmények kedvezőtlen alakulásával függ össze.

A szakma 15 évet várt a hivatalra

Ingatlan/uzletinegyed/ingatlan/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

Az építőipari szakma egységes és egyöntetűen üdvözli a miniszter bejelentését az önálló lakás- és építésügyi hivatal megalakulásáról, amire a szakma már 15 éve vár, amióta az építésügyi és városfejlesztési minisztérium megszűnt - mondta Tolnai Tibor, az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetségének elnöke.