Az S&P szerint költségvetési konszolidáció kell

Vágólapra másolva!
A Standard and Poor's (S&P) szerint a magyar gazdaság befektetői megítélésében elsőrendű szempont a szigorú költségvetési politika, írta a hitelminősítő elemzésében. A magyar hitelminősítői osztályzatot egyenlőre nem fenyegeti veszély.
Vágólapra másolva!

Az S&P csütörtökön, Londonban elemzést adott ki a magyar gazdaságról. Ebben kiemeli, hogy a költségvetési konszolidáció melletti erős kormányzati elkötelezettség továbbra is kulcsfontosságú eleme a befektetői szintű magyar szuverén adósosztályzat fenntartásának. A magyar osztályzatot a kedvezőtlen makrogazdasági fejlemények ellenére egyelőre nem fenyegeti veszély, áll az elemzésben.

Az S&P szerint a jelenlegi kedvezőtlen magyarországi makrofejlemények egybeesnek a hitelminősítő korábbi előrejelzéseivel, és egyelőre nem gyakorolnak hatást az "A mínusz/A-2" szintű hosszú és rövid távú magyar deviza- és beladósság osztályzatokra, sem azok stabil kilátására.

Átalakul a gazdaságpolitika - az [origo] cikkgyűjteménye/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030605atalakul.html

A Pénzügyminisztérium (PM) osztja a független hitelminősítő intézet, véleményét - mondta Máté Dániel szóvivő. A szóvivő szerint ezért vállalt a kormány egyértelmű elkötelezettséget az államháztartási hiány csökkentésére. Ennek jegyében született meg a legutóbbi megtakarítási program, amely 70 milliárd forinttal kívánja javítani az államháztartás helyzetét, mondta a szóvivő. A PM szerint a stabilizációs törekvések a külső gazdasági feltételek változatlansága mellett is megnyugvást hozhatnak a hazai piacokra.