Erősödött a dollár Greenspan beszédére

Vágólapra másolva!
Alan Greenspan, a Fed elnöke az amerikai képviselőház bizottsága előtt tartott beszédet kedden. A bizottság, csakúgy mint a Wall Street, szkepticizmussal fogadta beszédét, de a londoni devizakereskedésben a beszéd hatására erősödésnek indult a dollár szerdán. 
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI
Greenspan: Bizonytalan az USA gazdasági növekedése/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030603greenspan.html

Alan Greenspan az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi bankrendszer, a Federal Reserve elnöke kedden a Kongresszus pénzügyi bizottsága előtt tartott beszédet. A jegybankelnök szavai nem nyugtatták meg a képviselőket, de a piacot sem: mindannyian a régen beígért gazdasági fellendülést várják. Greenspan elmondta, hogy a gyengébb dollár, az adócsökkentések és a 45 éves mélyponton lévő alapkamat szintje kedvezően fog hatni a gazdaság növekedésére, és a jegybank továbbra is hajlandó tartani a kamatot, sőt, akár még vágásra is hajlandó. Szavait a CNBC szerint szkepticizmussal fogadta a bizottság. Alan Greensan szerdán ismét visszatér a bizottság elé, hogy folytassa beszámolóját.

Reklámokban int óvatosságra Greenspan/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030520reklamokban.html

A bizottság Alan Greenspan optimizmusára reagálva aggodalmukat fejezték ki a növekvő munkanélküliség miatt. Hol van a várt fellendülés? - tették fel a kérdést a képviselők. Kedden a Wall Street is negatívan fogadta a jegybankelnök szavait, a hosszú távú kincstárjegyek kamatai kéthavi csúcspontra szöktek, az irányadó tőzsdemutatók pedig negatívan zártak. Szerdán a devizapiaci kereskedők Londonban azonban kedvezően fogadták Greenspan beszédét: a dollár 11 havi csúcspontra emelkedett az euróval szemben, délelőtt 10 óra körül egy euró 1,1142 dollárt ért.

A vártnál jobb banki eredmények az USA-ban/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030714avartnal.htmlÚjabb csőd az amerikai energiapiacon/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030715ujabb1.html