A Cadillaceket lopják leginkább Amerikában

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint a gigantikus méretű Cadillac Escalade nem csak az amerikai rap-, sport- és filmcsillagok tetszését nyerte el, hanem osztatlan sikernek örvend az autótolvajok körében is: a méregdrága szabadidőautót négyszer nagyobb valószínűséggel lopják el az Államokban, mint egy átlagos autót.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Egy biztosítók által alapított szervezet évről évre felmérést készít, hogy melyik modellre jut a legtöbb lopás az Államokban, hogy ennek megfelelően emeljék, illetve csökkentsék a kockázati felárukat a társaságok. Az utóbbi három év "győztese" a hírességek egyik kedvenc autója, a Cadillac Escalade volt, ugyanis a felmérés szerint minden 1000 autóra 10,3 lopás jut évente, ami közel négyszerese az átlagnak számító 2,6-nak. Szakemberek szerint az Escalade azért olyan kedvelt az autótolvajok körében, mert a már amúgy is méregdrága modellt további nagy értékű kiegészítőkkel (DVD-lejátszó, hifi) rendelik a tulajdonosok - írja a CNN Money.

Autó/uzletinegyed/vasarlas/auto/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

A hatalmas szabadidőautót a Dodge Stratus követi a listán, míg harmadik helyen a Mitsubishi Mirage áll, az Európában is népszerű Jeep Wrangler és a Lincoln Navigator előtt.