Roham a kedvezményes lakáshitelekért

Vágólapra másolva!
A támogatott lakáshitelek folyósításával foglalkozó bankoknál az elmúlt napokban jelentősen megemelkedett a hiteligénylők, érdeklődők száma.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank Rt. és a Földhitel- és Jelzálogbank Rt. is arról számolt be, hogy fiókjaikban a korábbinál több ügyfél fordult meg lakáshitel-ügyben pénteken.

Lakáshitelhttp://www.origo.hu/uzletinegyed/hitel/lakashitel/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

Naponta több mint 200 ügyfél, a korábbi másfél-kétszerese keresi fel a Földhitel- és Jelzálogbank (FHB) budapesti fiókját azóta, amióta lakáshitelek módosításáról szóló hír a levegőben lógott illetve megszületett - mondta Zádori János, az FHB szóvivője. Az FHB számítása szerint közel 200 milliárd forintos lakáshitel állománnyal zárja majd az idei évet a pénzintézet, ebből az összegből megközelítően 50 milliárd az FHB saját hitelállománya, 150 milliárd pedig a partnerbankoknak nyújtott állomány.

Az OTP Banknál elmondták, hogy az elmúlt napokban "még az eddigi intenzív érdeklődést is meghaladta a lakáshitel-ügyben érkezők száma a fiókokban". Az OTP-nél jelenleg mérlegelik, hogy szükséges-e meghosszabbított nyitvatartás az elkövetkező napokban. Az OTP-nél arra számítanak, hogy csoportszinten a támogatott lakáshitel-állomány az év végére eléri a 600 milliárd forintot.