Olcsóbb lesz a kisautók importja

Vágólapra másolva!
Ha a gazdasági tárca elfogadja a gépjármű-kereskedők javaslatait, újra lehet majd Euro2-es besorolású autót behozni Magyarországra, és az eddigi három helyett ötsávos lesz a regisztrációs adótábla, alsó határa pedig csökken - erről állapodott meg a Pénzügyminisztérium vezetése és a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete (MGOE) kedden.
Vágólapra másolva!

Az MGOE és pénzügyi tárca tárgyalását követően Beszteri Sára, a PM helyettes államtitkára ígéretet tett arra, hogy közbenjárnak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál, hogy a január elsején életbe lépett rendelet módosításával újra lehessen Euro2-es autót importálni. Bakos Zoltán, az MGOE titkárának elmondása szerint a PM elfogadta azt a javaslatukat is, hogy a jelenlegi három helyett ötsávos legyen a regisztrációs adótábla, és alsó határa a jelenlegi 90 ezer forint helyett 60 ezer forintra csökken. A módosításnak köszönhetően például a Daewoo Matiz regisztrációs adója 60 ezer forint, míg a Suzuki Swift kategóriájú autóé 80 ezer forint lesz.

Bakos Zoltán utalt arra, hogy vagy kormány- vagy önálló országgyűlési indítványként február közepén benyújtják az Országgyűléshez a regisztrációs adóról szóló törvény módosítását, amelyet már március végén elfogadhat a törvényhozás, és így nem lesz akadálya annak, hogy az EU-csatlakozás idejére a módosítás hatályba lépjen.