Alacsony forgalmat várnak a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A BÉT enyhe csökkenéssel nyitott kedden. A BUX 20 997,96 ponton kezdte a napot elemzők szerint a piac fölfelé mozdulhat, de a forgalom várhatóan továbbra is alacsony marad majd.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,97 pontos csökkenéssel, 20 997,96 ponton nyitott kedden. Elemzők szerint emelkedő lehet a részvénypiac iránya, de a forgalom várhatóan továbbra is alacsony marad. Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője továbbra is alacsony, vagy legfeljebb enyhén erősödő forgalomra és pozitív árfolyammozgásokra számít.

Várakozása szerint nyugodt lehet a piac, és kevesebb áringadozás várható, miután hétfőn késő este helyreállt a szokásos nyomásszint az Oroszországból Ukrajnán keresztül érkező gázvezetékben, bár az árvita az orosz és ukrán fél között még nem zárult le.

A BUX hétfőn 228,19 pontos, 1,10 százalékos emelkedéssel, 21.012,93 ponton zárt. Alacsony, mindössze 4,3 milliárd forintos összforgalomban a vezető részvények árfolyama emelkedett az előző napi záróárakhoz viszonyítva.