Hétmilliárdért újítanak fel idén autópályákat

Vágólapra másolva!
Több mint hétmilliárd forintért újítanak fel idén autópályákat. Az építkezéseket a forgalom legkisebb zavarásával akarják elvégezni. A Forma-1-es Magyar Nagydíj időszakában nem lesz olyan építési munka, amely a hazai gyorsforgalmi úthálózaton jelentős forgalomkorlátozással járna.
Vágólapra másolva!

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) 7,5 milliárd forintot költ az idén az autópályák felújítására. A munkálatok várhatóan június közepén kezdődnek meg az M3-as autópálya 46 kilométeres, Gyöngyös és Füzesabony közötti szakaszának felújításával. A felújítások költségeihez az ÁAK Zrt. és az Útgazdálkodási Koordinációs Igazgatóság (UKIG) között kötött fenntartási és üzemeltetési szerződés szolgál alapul.

Az idén is folytatódik az ÁAK Zrt. hídfelújítási programja: az idén hat nagyobb felújítási beruházást hajtanak végre az M1-es és az M3-as autópályák hídjain. Az építkezések helyszínén minden esetben félpályás, illetve sávos terelésekre számíthatnak az autósok.

Az ÁAK hangsúlyozza, hogy a felújítási terv összeállításánál és a műszaki feladatok meghatározásánál figyelembe kellett venni a szigorodó minőségi követelményeket, valamint az európai uniós jogharmonizáció jegyében korszerűsített Útügyi Műszaki Előírások rendelkezéseit. Továbbra is elsődleges szempont volt, hogy a munkálatok kivitelezésére a forgalom lehető legkisebb zavarása mellett és a lehető legrövidebb időn belül kerüljön sor. A Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezésének időszakában nem lesz olyan építési munka, amely a hazai gyorsforgalmi úthálózaton jelentős forgalomkorlátozással járna.