Félmilliárd forint felett a viharkár

Vágólapra másolva!
A Magyar Biztosítók Szövetségéhez (Mabisz) csütörtök délelőttig beérkezett adatok szerint a vasárnap esti vihar okozta kár meghaladta a félmilliárd forintot - áll a Mabisz közleményében.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőttig tovább nőtt a bejelentett viharkárok száma, mintegy 4800 lakás- és épületbiztosítási kárbejelentés érkezett a magyar biztosítókhoz. (Egy nappal korábban még csak 3500 bejelentés történt.) A becsült kárösszeg meghaladja az 510 millió forintot (szerdán még 100 millióval kevesebb volt).

A lakásbiztosítási károk mellett folytatódtak a gépjárművek casco kárbejelentései is. Eddig 210 kárigény érkezett a biztosítókhoz, melyek összege mintegy 95 millió forint (egy nappal korábban 133 kárigény érkezett 64 millió forint összegben).

Az Allinz Hungária Biztosítóhoz 1100 lakóépületekkel kapcsolatos kárbejelentés érkezett, 60 milliós kárösszeggel. A nagyobb tételt az ipari, nagyvállalati partnerek kárai jelentik, ami máris eléri a 140 millió forintot.

A vasárnapi viharral kapcsolatos kárbejelentések száma az Aegon Magyarországnál is egyre emelkedik, csütörtök délig elérte az 1800-at. Az eddig beérkezett kárbejelentések mintegy 60 százaléka budapesti károkról szól. A becsült kár értéke mára már elérte a 190 millió forintot - áll a biztosító közleményében.

A Mabisz továbbra is úgy kalkulálja, hogy a végleges kár milliárdos nagyságrendű lesz.