Vágólapra másolva!
Kellemetlen meglepetés érhet februárban néhány olyan családot, amelyik ugyan időben visszaküldte gázár-támogatási igénylését és jogosult is a kompenzációra, januári fogyasztása után mégsem kapja majd meg a szubvenciót. Az új gázár-támogatási rendszer ugyanis későn jelent meg, így nem biztos, hogy a gázszolgáltató társaságok időben végezni tudnak a számlázási rendszer átalakításával.
Vágólapra másolva!

Eddig több mint 1,2 millióan igényeltek gázártámogatást. Nem biztos azonban, hogy mindannyian nyugodtan nézhetik majd februárban az év első hónapjáról érkező gázszámlájukat. Elképzelhető ugyanis, hogy a hibátlanul kitöltött igénylőlap és a betartott határidő ellenére semmilyen támogatást nem írnak majd jóvá a számlán - írja a Napi Gazdaság.

Több szolgáltató képviselője szerint korántsem biztos ugyanis, hogy a társaságok végezni tudnak a megújuló számlázási rendszer miatt szükségessé váló informatikai és infrastrukturális fejlesztésekkel.

A támogatás azonban nem vész el, hiszen ha március 31-ig beérkezik az igénylés, akkor visszamenőleg, január 1-jétől érvényesítik a szubvenciót.

A támogatási rendszerhez kapcsolódó szoftverfejlesztés költsége a szolgáltatóknál, országos szinten több száz millió forintra rúg, és a cégeknél összességében további jelentős létszámbővítést is szükségessé tesz - mondta egy gázszolgáltató magas beosztású alkalmazottja.

A Tigáz Zrt.-nél úgy tájékoztattak, hogy jelenleg is folynak a munkák, mivel rendkívül szoros a határidő, hiszen az új gázár-támogatási rendszer csak november végén jelent meg. Így kénytelenek voltak növelni az ezzel foglalkozó alkalmazottak számát, akik az év végi ünnepek között is fokozott iramban dolgoztak.