Újabb 1000 munkehelyet teremt a Samsung

Vágólapra másolva!
Mintegy 20 milliárd forintos fejlesztést valósít meg jászfényszarui gyárában a Samsung, így összességében 3000 embert foglalkoztat majd Magyarországon. A gyár termékeit 34 országban értékesíti a cég.
Vágólapra másolva!

Az idén megkezdett fejlesztésekkel együtt, összesen 20 milliárd forint értékű bővítő beruházást valósít meg a következő másfél évben a dél-koreai Samsung cég jászfényszarui gyárában. A várhatóan 2007 közepére megnyíló új egység 2010-től dolgozik teljes kapacitással és 1000 embert foglalkoztat majd. Ezt Lee June Young, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke jelentette be pénteken a jászsági településen, Kóka János gazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

A 18 ezer négyzetméter alapterületű új üzem a már meglévő mellett egy 7 hektáros területen épül fel. Építésével párhuzamosan lépcsőzetesen toborozzák az új munkavállalókat, Jászfényszarun és széles vonzáskörzetében - mondta el a cégvezető. A jászfényszarui gyárban mintegy 2000 munkatárs dolgozik jelenleg, így a cég már ma is igen jelentős szerepet tölt be a térség munkaadói között. A gyár magyarországi forgalma 41,5 milliárd forint volt 2005-ben, az export pedig elérte a 136 milliárd forintot. Tavaly összesen 3,2 millió televíziókészülék hagyta el az üzemet. A kapacitás egyre inkább megközelíti a heti 100-110 ezer készüléket, a termékeket 34 országban értékesíti a cég.

A Samsung magyarországi jelenlétének és újabb beruházásának egyik legfőbb oka a szakképzett, kiváló gyakorlati tudással rendelkező munkaerő és a fejlődő infrastruktúra - hangsúlyozta Lee June Young.

Magyarország nyerte Kelet-Közép-Európában az elmúlt 16 évben lefolyt befektetési versenyt - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. A Samsung hazai jelenléte óta folyamatosan fejleszt, növelve ezzel a befektetői tőkét és a foglalkoztatottságot - tette hozzá Kóka. A sajtótájékoztató végén Kóka János egy-egy, nemzeti színű zászlós és Bízunk Magyarországban! feliratú pólót nyújtott át a Samsung vezetőinek, ezzel is megköszönve a cég töretlen bizalmát és az ország iránti elkötelezettségét.

Új Samsung üzem épül Gödön/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060912ujsamsung.htmlNegyedével növelte profitját a Samsung/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060414negyedevel.html