Budapestre jönnek a kínai cégek

Vágólapra másolva!
Jó befektetési lehetőségnek látják Magyarországot a kínaiak. Ezt bizonyítja, hogy a terveik szerint több száz kínai cég vetné meg a lábát Budapesten. A politika is segít a cégeknek, vállalati szinten máris folyik a China Brand Trade Center projektje.
Vágólapra másolva!

A már jól ismert kínai termékek mellett, ezúttal az igazi nagy tőke vetné meg a lábát Budapesten. Az egyre növekvő gazdaságú Kína, már évek óta intenzíven jelen van Európában, most Magyarországot tekintené olyan logisztikai központnak, ahonnan megközelíti a majd ötszázmilliós európai piacot. A politikai kapcsolatok milyenségét jelzi, hogy szerdán Budapesten tárgyalt Vu Pang-kuo kínai parlamenti elnök - írja a Világgazdaság.

Már folyik az előkészítése annak, hogy - Dubai után a világon másodikként - Budapesten hozzanak létre China Brand Trade Centert. Ezzel a magyar főváros igazi célponttá válna a távol-keleti országgal üzleti kapcsolatot kereső európai vállalatok számára.

Az elképzelés szerint akár 2000 kínai cég, köztük a legnagyobb ezer települne be ide, irodával, képviselettel, vegyes vállalattal, biztosítva az elsődleges információforrást az európai vállalatok számára.

Tavaly a magyar kivitel 89 százalékkal haladta meg az előző évit. A kölcsönös befektetések terén is érzékelhető a növekvő érdeklődés. Akár magyar technológiával, kínai szőlőből ott készítenének és forgalmaznának bort - derül ki a Világgazdaságból.