Blair részmunkát vállalt a JPMorgannél

Vágólapra másolva!
Tony Blair, aki júniusban köszönt le, mint az Egyesült Királyság miniszterelnöke, főtanácsadóként fog dolgozni a JPMorgan amerikai banknál. A fő feladata a globalizáció által hozott politikai és gazdasági változások elemzése lesz. Fizetése nem nyilvános, de a becslések egy millió dollárról szólnak.
Vágólapra másolva!

Amióta nem kormányfő, Blair közel-keleti fizetés nélküli követ volt a békéltetési tárgyalásokon, amelyeken az USA, Oroszország, az EU és az Egyesült Nemzetek vettek részt. Korábban arról nyilatkozott a Financial Times-nak, hogy szívesen tevékenykedne részállásban cégeknél különböző szektorokban. "Mindig is érdekelt a kereskedelem és a globalizáció rá való hatásai."

Októberben Nicolas Sarkozy őt ajánlotta "Európa elnökének" (az Európai Tanács elnökének), arra a posztra, amit az Unió reformszerződése hoz majd létre. A volt brit kormányfő tagadta a spekulációt, és szóvívője azt mondta, hogy "a jelenlegi közel-keleti feladatára koncentrál".

Blair a JPMorgan menedzsmentjét fogja ellátni tanácsokkal, amit a nemzetközi tárgyalási tapasztalataira, a globális politikai témákba és a fejlődési trendekbe való belelátására alapoznak. A Wall Street vezető bankjainak egyike több, mint 50 országban van jelen, 1500 milliárd dolláros vagyonnal.