Gyurcsány az Új Tulajdonosi Programról egyeztetett

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc zártkörű egyeztetést tartott az új tulajdonosi programról gazdasági-pénzügyi szakértőkkel, kamarai vezetőkkel, szakszervezetek és civil szervezetek képviselőivel pénteken parlamenti dolgozószobájában.
Vágólapra másolva!

A távirati iroda információi szerint a miniszterelnök nagyjából húsz ember előtt ismertette elképzeléseit. Arról kezdeményezett párbeszédet, hogyan lehetne az új tulajdonosi programba minél több embert bevonni, akár ezen szervezetek kapcsolatrendszerét is felhasználva.

A tervek szerint akár félmillió ember is jegyezhet a program keretében részvényt. A megbeszélésen részvevők nyitottak voltak az új tulajdonosi program részleteinek további egyeztetésére, de minél előbb várják a konkrétumokat a kormány részéről.

A számos technikai kérdés mellett a fő célok meghatározását szorgalmazták az elvégzendő munka kiinduló pontjaként.Gyurcsány Ferenc január 18-án országértékelő beszédében jelentette be, hogy a kormány új tulajdonosi programjának keretében az állami cégekből vásárolhatnak tulajdont az állampolgárok, illetve a huzamosabb ideje Magyarországon élő európai uniós polgárok.

A kormányfő azt is mondta, hogy a részletekről nyílt társadalmi vita lesz, így arról is, hogy a tulajdont szerzőknek részletfizetési, adókedvezményt, illetve árfolyamkedvezményt adjanak.