Élményfürdőt lízingelnek Tatabányán

Vágólapra másolva!
Pénteken délután tették le az alapkövét a tatabányai strand- és élményfürdőnek - értesült a Napi Gazdaság. Jelenleg a város az egyetlen olyan megyeszékhely az országban, amelynek nincs strandfürdője.
Vágólapra másolva!

A négymilliárd forintos költséggel felépülő létesítmény a város egyik legnagyobb értékű beruházása. A fürdőépítést lízingszerződéssel valósítja meg az önkormányzat: húsz év alatt 6,4 milliárd forintért lízingeli, majd visszavásárolja az új létesítményt.

A beruházás megvalósítására kiírt pénzügyi lízingszerződés lebonyolítására a helyhatóság a Merkantil Car Gépjármű Lízing Zrt. által vezetett konzorciummal kötött szerződést, amelynek tagja még az OTP Befektetési Zrt. és a Magyar Építő Zrt. Az új létesítménynek 2009 áprilisára kell elkészülnie.

Az önkormányzat célja, hogy a komplexum strandrésze mindenki számára elérhető legyen, ezért a belépőjegyeket megfizethető áron tartja, az élményfürdő viszont piaci alapon működik majd. A fürdő közelében négycsillagos kemping kialakítását is tervezik - olvasható a Napi Gazdaságban.