Tőzsdére vágyik az AL Holding

Vágólapra másolva!
A tavaly 4,5 milliárd forintos nettó árbevételt elérő, ingatlanfejlesztő AL Holding Zrt. legkorábban két év múlva kíván a tőzsdére kerülni - mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Hunyady Attila igazgatósági elnök.
Vágólapra másolva!

A társaság 2006. évi nettó árbevétele 2,6 milliárd forint után. Folyó lakásfejlesztései meghaladják a nettó 25 milliárd forintot, és a 66 ezer négyzetmétert. A cég alapítása, 1999 óta 2664 lakást épített, az összesített árbevétele meghaladja a 25 milliárd forintot.

A múlt évben eladott 350 lakással a második volt - a Cordia után - a fővárosi lakáspiacon. Az idei első negyedévben mintegy felére esett az új lakások eladása Budapesten, de az AL Holding a zuglói Mandela Kert és az angyalföldi Dagály Sétány nevű építkezésein nem tapasztalt visszaesést - mondták. Jelenleg a Mandela Kertben átlagosan 383 ezer forint egy négyzetméter lakás, a vevők a 45-48 négyzetméter közötti lakásokat keresik.

A tőzsdei bevezetésre akkor kerül sor, ha az értékesítésből befolyó pénzből újabb fejlesztéseket lehet indítani - mondta az elnök. A befektetői klíma ma nem kedvező, de az ingatlan irán mindig van kereslet. Amennyiben megjelennek a tőzsdén, azt nem csak a budapestin, hanem a régió több börzéjén - köztük a varsóin - is tervezik.

Az 500 millió forint jegyzett tőkéjű cég többségi tulajdonosa a pénzügyi befektető Chrono Capital Kft. 42,2 százalékkal, a Masped Zrt. és a Masped Capital Zrt. 24,4 illetve 15,6 százalékkal.