Sztrájkolnak két német légitársaságnál

Vágólapra másolva!
Bérköveteléseik alátámasztására hétfő hajnaltól 24 órás sztrájkra szólította fel a pilóták szakszervezete a Lufthansához tartozó CityLine és Eurowings légitársaságokat.
Vágólapra másolva!

A felszólítás az n-tv német hírtelevízió szerint csak alig néhány órával a tervezett munkabeszüntetés előtt látott napvilágot. A Cockpit szakszervezet eszerint azt indítványozta, hogy a sztrájk hétfőn nulla órakor kezdődjön, és 24 óráig tartson. A szervezet szóvivője közölte, hogy a munkabeszüntetés valamennyi német repülőteret érinti, egyben pedig sajnálkozását fejezte ki az utasokra váró "elkerülhetetlen kényelmetlenségek" miatt.

A szóvivő közlése szerint a két leánycég pilótái a tervezett sztrájkkal a nagyobb munkabéreket célzó köveléseiket kívánják alátámasztani. A bértárgyalások már hónapok óta folynak, de a munkavállalók elfogadható ajánlattal még nem álltak elő - állította a szóvivő, utalva arra is, hogy egy korábbi szavazás során a szakszervezet tagjainak 99 százaléka meghatározatlan idejű sztrájkot sürgetett. A híradás a bérkövetelés konkrét nagyságáról nem tett említést.