Bulgáriában terjeszkedik az Austrotherm

Vágólapra másolva!
A polisztirol szigeteléseket gyártó osztrák Austrotherm GmbH (Waldegg/Wopfing) üzembe helyezte második bulgáriai gyárát Aitos városban. A beruházás költsége hárommillió euró volt. Az üzem éves kapacitása 400 ezer köbméter EPS szigetelőanyag.
Vágólapra másolva!

Az Austrotherm 2005-ben létesítette első bulgáriai üzemét Szófiában, amelynek termelése már nem képes kielégíteni az igényeket. A turizmusnak köszönhető építőipari fellendülés a tengerpartról már átterjedt Burgasz és Várna környékére és az ország belső területeire is.

A magas energiaárak miatt főként a turisztikai beruházások támasztanak igényt hatékony hőszigetelés iránt, mivel jelentős költségmegtakarítást lehet vele elérni a légkondicionáló berendezéseknél a nyári szezonban.

Az Austrotherm 12 országban rendelkezik 15 gyártó telephellyel, ahol EPS és XPS szigetelő anyagokat állít elő. Az ausztriai központon kívül érdekeltségei vannak Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Törökországban, Ukrajnában és Magyarországon. Az Austrotherm 2007-ben 690 alkalmazottal 184 millió euró forgalmat bonyolított, 14 százalékkal magasabbat az előző évinél.

Az Austrotherm csoport a Baumit Wopfinger- és Murexin csoporttal együtt a Schmid Industrieholding tagja.