Továbbra is lesz verseny a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2016-ig biztosan rendeznek Forma-1-es futamot a Hungaroringen, mivel Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz első embere és Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter meghosszabbította a két fél között 2011-ben lejáró szerződést - tájékoztat a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A kontraktus azért nagy szó, mert a következő években akár felére csökkenhet az európai futamok száma. A megállapodás értelmében a verseny rendezéséért fizetendő, jelenleg 18,2 millió dolláros jogdíj továbbra is évi 10 százalékkal növekszik majd.

Az idei nagydíj egyébként nézőcsúcsot hozott (a várt 2,7 milliárdos jegybevétel a jogdíj összegével azonos), ennek ellenére a rendőrségnek nem sok gondja akadt a 3 nap során. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint ellenőrzéseik során a taxisokkal volt a legtöbb gond: sokan számlaadás nélkül, akár dupla árért is fuvarozták a nézőket. A vendéglátósoknál és a mutatványosoknál viszont javult a fegyelem: bár tíz esetből hétnél most is találtak az ellenőrök szabálytalanságot, viszont sokkal kisebb súlyúakat, mint korábban. A kiszabott pénzbírság nem haladja majd meg a 3-4 millió forintot. Az APEH ellenőrzéseinek harmadánál talált kivetnivalót a szállásadóknál.