Vámút lett a sármelléki repülőtér

Vágólapra másolva!
Vámúttá nyilvánította a kormány a sármelléki repülőteret. A 2006 szeptembere óta működő Zala megyei reptéren eddig ideiglenes határnyitást kellett kérni minden olyan esetben, amikor az unión kívülről érkezett áruszállítmány. Az egyedi vámvizsgálatok sokba kerültek, és a procedúra időigényes volt, ezért döntött úgy a kormány, hogy megteremti a folyamatos ellenőrzés feltételeit.
Vágólapra másolva!

Olaszországi, franciaországi és skandináviai járatok indításáról, valamint Ryanair járatbővítésről folytatnak egyébként tárgyalásokat a sármelléki FlyBalaton repülőtér üzemeltetői, hogy 2009 nyarán újabb városokat lehessen elérni a Balaton térségéből - mondta el Palkó Lajos.

A jelenleg London-Stansted, Düsseldorf-Weeze és Frankfurt-Hahn repülőterére induló Ryanairrel újabb négy város eléréséről folynak megbeszélések.

Az eredetileg október 22-ig tervezett düsseldorfi járat közlekedtetését az ír fapados cég meghosszabbította a téli időszakra, így ebbe az irányba már foglalhatók a jegyek. A FlyBalaton repülőtér tavalyi 110 ezres forgalmát növelve az idén 160 ezer utasra számít.