Bővül a győri ipari park

Vágólapra másolva!
Tizenhét hektárral bővítik a Győri Nemzetközi Ipari Park 169 hektáros területét, a 650 millió forintos projektet 137 millió forinttal támogatja a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács - mondta a parkot üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek kedden.
Vágólapra másolva!

Balogh László közlése szerint a beruházási összeg fedezi a területvásárlást, a korábbi mezőgazdasági terület iparivá történő átminősítését és az infrastruktúra kiépítését. A működtető Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. már megszerezte a terület tulajdonjogát, megtörtént annak mezőgazdasági művelés alól való kivonása.

Az új területet a jelentkező igények szerint hozzávetőleg 35 telekegységre bontják, ezek többsége 2-3 ezer négyzetméteres parcella lesz, ahol az ingatlanjaikat kinőtt, működő vállalkozások szélesíthetik mozgásterüket. Ezek mellett nagyobb volumenű invesztíció számára meghagynak egyben 3-6 hektáros területet is.

Az új rendezési terv elfogadását követően novemberben már konkrét kínálatot tudnak nyújtani a fejleszteni szándékozó vállalkozásoknak az új területen, amelyet mindössze egy út választ el a jelenlegi ipari parktól.

Tele a jelenlegi terület

A beruházást az tette szükségessé, hogy a meglévő terület betelt. Mostanáig mintegy 90 cég alkotja a betelepülők körét. Az idei évben kilenc vállalkozás vett területet a parkban. Egyebek között a cseh VGP cég, amely bérbe adási céllal csarnokot épít, továbbá egy műanyag alkatrészeket gyártó német vállalkozás is az új betelepülők között van.

Az ipari parkban már működő cégek mintegy 6000 embert foglalkoztatnak. Tavalyi árbevételük elérte a 217 milliárd forintot. Az eddigi befektetéseik becsült értéke 320 millió dollár.