Mexikói mágnás fektet a New York Timesba

Vágólapra másolva!
A világ második leggazdagabb embere, a mexikói Carlos Slim 250 millió dollárt fektetne a New York Times vállalatba, amellyel rendeződne a hírlapkiadó rossz anyagi helyzete. A befektető már most is 6,9 százalékban birtokosa a cégnek.
Vágólapra másolva!

A Reuters szerint nem világos, hogy mi Slim célja a térnyeréssel. A vállalatnak, amely az azonos nevű napilap mellett a The Boston Globe-ot és más amerikai lapokat is birtokol, 1,1 milliárd dolláros tartozást kell kifizetnie a következő években, miközben a hirdetési felületek kiadásából származó bevételek csökkentek.

A legsürgetőbb kérdés, hogy a májusban lejáró 400 millió dolláros kölcsönt miként fizetik ki, amikor csak 46 millió dollár készpénz áll a kiadó rendelkezésére. A cég el kívánja adni néhány érdekeltségét, hogy pénzhez jusson.

Se Slim, se más szóvivők nem kívánták kommentálni az ügyletet, így arra a kérdésre se válaszoltak, hogy esetleg az üzletember megvásárolná a kiadót. A Forbes magazin szerint 60 milliárd dolláros vagyonú mexikói igen alacsony áron vásárolhatná fel a vállalatot, mivel 2008 áprilisa óta 70 százalékkal estek a cég részvényei.