Rubik ismét nagyot gurított

Vágólapra másolva!
Irigylésre méltó rajtot vett a Rubik Stúdió legújabb fejlesztése, a Rubik 360 a forgalmazás első napjaiban. A készletek itthon napok alatt kiapadtak, csakúgy, mint Londonban, ahol a Hamleysben a szerdai bemutatót követően a vásárlók az utolsó darabot is elvitték.
Vágólapra másolva!

A minap piacra került "bűvös gömböt" a februári, nürnbergi nemzetközi játékvásáron mutatták be a szakmának és az érdeklődőknek, azóta a Rubik 360 játékot viszik, mint a cukrot - írja a Népszabadság. A forgalmazás néhány napja kezdődött, de mára lényegében eltűntek a készletek.

A legnagyobb hazai játék-nagykereskedelmi vállalatok úgy tájékoztatták a lapot, hogy eddig rendelt készleteik lényegében elfogytak, most adják le utánrendeléseiket. Pedig a játék nem olcsó: nagykereskedelmi ára 2800 forint, így a boltok polcain 3600-4000 forint közötti áron lehet hozzájutni.

Külföldön sem kisebb az érdeklődés. Londonban több mint hatvan brit újságíró, négy tévéstáb és több száz vásárló volt jelen szerda délelőtt, amikor a Rubik 360-at bemutatták a nagy múltú játékforgalmazó cég, a Hamleys egyik legelőkelőbb, Regent Street-i üzletében. Az emberek gyakorlatilag szétkapkodták a szabad, nem előrendeléseknek fenntartott készletet.

Mindez különösen annak tükrében mondható impozánsnak, hogy a játékáruházban július 10. és 31. között Harry Potter-heteket tartanak a varázslótanonc kalandjairól szóló új mozi miatt. A Hamleysnek egy hétig exkluzív joga árusítani a gömböt Angliában, a jövő héttől már a jóval kevésbé rangos, de nagyon népszerű, katalógus alapján árusító Argos lánc is beszáll a terjesztésbe. Ezt követően jön a többi kiskereskedő. Az ajánlott forgalmi ár 15 font. Pár napra szóló monopolhelyzetét kihasználva a Hamleys 18 fontért (5700 forint) kínálja a játékot.

Nigel Wheatley, a Hamleys kereskedelmi igazgatója a napokban kijelentette: jelenleg a 360 a legkeresettebb cikk a vállalat honlapján. Mindezek alapján már most úgy látják, hogy az idei karácsonyi vásár egyik slágere lehet a Rubik-gömb. A YouTube videomegosztó portálon már több tucat kisfilmet találni a 360-ról. A nagykereskedelmi forgalmazásban részt vevő társaságok többsége pedig már a nyitóoldalon felhívja a figyelmet, hogy kapható vagy hamarosan kapható lesz a Rubik 360. A globális forgalmazásban résztvevő cégek között olyan nevek szerepelnek, mint Amerikában a Hasbro vagy Japánban a MegaHouse.

Az új játékot, mint a stúdió többi nagy szériás termékét, Kínában gyártatják, s a forgalmazás a Rubik-termékek szokásos terjesztési csatornáin történik. Az elérhető információk szerint a Rubik Stúdió négy kontinensen összesen csaknem harminc meghatározó játékkereskedelmi céggel áll kapcsolatban.