Új biztosítóportált indít a Porsche alkuszcége

Vágólapra másolva!
A Porsche Biztosítási Alkusz Kft. már interneten is kínálja hét biztosító kötelező gépjármű felelősség biztosítását a mostani kampányidőszakban, amikor 8-10 ezer biztosítást kíván kötni - mondta Borók János a Porsche pénzügyi csoport értékesítési vezetője.
Vágólapra másolva!

Jelenleg az alkusz több mint 60 ezer szerződést kezel, a díjbevétele meghaladja a félmilliárd forintot. A Porsche Biztosítási Alkusz Kft. tevékenységét 1997. január 1-jén kezdte meg az ausztriai Porsche Bank AG és a magyarországi Porsche Bank Zrt. közös vállalataként.

Múlt évi díjbevétele 650 millió forint volt, a szerződéseinek a száma pedig meghaladta az 54 ezret. Ezzel a 430 magyarországi alkusz közül a 19. helyet foglalja el. Feladata a Porsche Hungáriához tartozó márkakereskedők komplett biztosítása, de bárki számára kötnek kgfb, casco utas, baleset, és kockázati életbiztosítást is. Az alkusz jelenlegi szerződés-száma meghaladja a 60 ezret, a mostani kampánytól és az online kalkulátor bevezetésétől 8-10 ezer új szerződéskötést várnak.

A most indult online kalkulátoruk hét biztosító kgfb termékeit tartalmazza. A biztosítók a következők: Aegon, Allianz, Generali, Genertel, MKB, Union, Uniqa. Borók János nem zárta ki, hogy később bővítsék a biztosítók listáját. A Porsche csoport másik tagja, a Porsche Versicherungs AG Magyarországi Fióktelepe 2006 óta kínál gépjármű casco biztosítást, jelenleg 5700 szerződést kezel.