Posta: Milliárdok a hivatalok felújítására

Vágólapra másolva!
Az idén több forgalmas helyen lévő hivatal újul meg a Magyar Posta tízmilliárdos fejlesztési terve szerint.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta idei, 10 milliárd forint értékű fejlesztési tervében kiemelt szerepet kapnak a forgalmas helyen lévő nagy postahivatalok, mivel ezek hozzák a forgalom 60-70 százalékát - mondta Szűts Ildikó vezérigazgató szerdán az új angyalföldi postahivatal átadásakor. Egyebek mellett megújul a zalaegerszegi, a siklósi, vagy az újpesti hivatal.

A fejlesztési keretből jut a gödöllői új logisztikai központra, a Ferihegyi repülőtéren megépülő üzemre, amely a belföldi és külföldi küldeményeket osztályozza, és küldi tovább. Az értéknövelt szolgáltatások fejlesztése érdekében 1 milliárdért vásárol gépeket az elektronikus postaközpont. Utóbbi

Szerény bevételnövekedést vár a cég

A válság nyomot hagyott a Posta adatain is: tavaly például az 1,2 milliárd darabos levélforgalom 10 millióval csökkent, a visszaesés november-decemberben következett be, és tart azóta is. A csomagtovábbításból származó 9 milliárd forintos bevétel 10 százalékkal csökkent, zömében az áruküldő cégek forgalmának visszaesése miatt, de csökkent az autóalkatrészek továbbítása is. A csekkforgalmi árbevételnél 400 millió forint a visszaesés.

A múlt évet végül 173,4 milliárd forint nettó árbevétel mellett 7,3 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a Posta - mondta a vezréigazgató és hozzátette: az idén pedig 176,1 milliárdos bevétel mellett 3,4 milliárdos adó előtti profitot vár a cég.