Amerika lökést adott a BUX-nak, de homályos a folytatás

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 142,87 pontos emelkedéssel, 23 242,92 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,62 százalékkal erősödött. Az amerikai zárás jól sikerült, s ez adta a lökést a magyar piacnak, a továbbiak viszont már nem láthatóak világosan.
Vágólapra másolva!

Kun Szabolcs, a Quaestor Zrt. elemzője elmondta: nagyon kilengőek a piacok, és így bizonytalan irányú mozgás várható kedden a BÉT-en, ahol elsősorban a nemzetközi hangulat határozhatja majd meg a kereskedést. Hozzátette: az euró dollárral szembeni gyengülése nem kedvez a befektetői hangulatnak, valamint az izlandi vulkán újabb aktivitása és az olajár növekedése is a pesszimizmust erősítheti.

A szakértő kiemelte: kedden publikálják az euróövezet áprilisi fogyasztói árindexét, valamint az amerikai termelői árak áprilisi alakulását is, amely adatok szintén befolyásolhatják a keddi kereskedés irányát.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei műveletek osztályának vezetője az amerikai, valamint az ázsiai piacok pozitív zárása miatt enyhe pluszos nyitást várt keddre, ami meg is valósult, mivel az amerikai tőzsde nagy veszteségek után végül fellendüléssel fejezte be a napját. Az elemző azonban úgy vélte, a teljes kereskedési nap folyamán nagy lehet az ingadozást a börzén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,81 pontos, 0,40 százalékos csökkenéssel, 23 100,05 ponton zárt hétfőn.