Mínuszban az OTP

Vágólapra másolva!
A BUX 102,67 pontos emelkedéssel, 21 234,97 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,49 százalékkal erősödött. Pluszban kezdtek a vezető európai tőzsdeindexek is.
Vágólapra másolva!

0,4 százalékos emelkedéssel kezdte a hetet a BUX, miközben minden vezető részvény is erősödést produkált a hétfő reggeli tőzsdei kereskedés első húsz percéban.

Ezután azonban az OTP részvények árfolyama esni kezdett, hétfőn reggelfél tízkor 0,3 százalékos mínuszban voltak a bankpapírok.

A Richter hétfőn fél tízkor 1 százalékot szedett föl péntek esti záróértékéhez képest, az MTelekom és a Mol is 0,2 százalékkal gyarapodott.

Emelkedéssel nyitottak hétfőn a vezető nyugat-európai tőzsdék is. A FTSE-100, a londoni tőzsde fő mutatója 0,34 százalékkal, a DAX-30 frankfurti tőzsdeindex 0,31 százalékkal, a párizsi CAC-40 mutató 0,43 százalékkal erősödött a kereskedés indulásakor.

Pénteken a térség egészének teljesítményét kifejező FTSEurofirst 300-as mutató 0,06 százalékkal emelkedett az egy nappal korábbihoz képest, a hét egészét tekintve azonban közel 5 százalékkal gyengült a mutató.