Keddi záróértékén nyitott a tőzsde szerdán

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 297,24 pontos csökkenéssel, 22 241,29 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 1,32 százalékkal gyengült. Az esés folytatódhat, és immár nem csak az OTP, de a többi részvény is követheti a trendet.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemezője elmondta, a változásokra az "egyszereplős" magyar részvénypiac nagyon érzékeny, így eshetett az utóbbi négy napban 10 százalékot az OTP. Hozzátette: a romló hangulat eddig megkímélte a többi magyar részvényt a gyengüléstől, s a forint is jól szerepelt a devizapiacon.

Szerdán azonban már változás következhet be, s már nem biztos, hogy csak az OTP-re hatnak a folyamatok. A változást mutatja az is, hogy míg kedden egy euró 278 forintba került, addig szerda reggel már 280 forinton jegyezték az uniós fizetőeszközt a nemzetközi piacokon.

A keddi napot az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ülése határozta meg, ami részben befolyásolja a szerdai kereskedést is. Rontotta a piaci hangulatot, hogy a Fed nem határozott el komolyabb gazdaságélénkítő lépéseket annak ellenére, hogy nézete szerint az amerikai gazdaság a vártnál szerényebben bővül.

Befolyásolhatja a szerdai kereskedést az is, hogy a német Ifo gazdaságkutató intézet délben közli a harmadik negyedéves euróövezeti hangulatmutatót.