Beragadhat a tőzsde a következő amerikai adatig

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 85,20 pontos emelkedéssel, 23 095,90 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,37 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Káplár Norbert, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője a szerdai kereskedéshez képest nem vár sok elmozdulást a piacon, és úgy véli, hogy a pénteken délután közlendő amerikai foglalkoztatottsági adatokig kivárás jellemezheti a BÉT-et.

Az üzletkötő csökkenő forgalmat vár, esetleg a délutáni makroadatok befolyásolhatják a kereskedést. A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közli új felmérését a segélykérők számának alakulásáról. Elemzők szerint augusztus utolsó hetében tovább csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők száma az Egyesült Államokban.

Az Európai Unió statisztikai hivatala pedig ugyancsak ma teszi közzé az euróövezeti tagországok második negyedévi GDP-jének alakulásáról szóló második becslését.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletágigazgatója szerint délután az érkező makroadatok, illetve az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülésének kommentárja befolyásolhatja a kereskedést.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 449,16 pontos, 1,99 százalékos emelkedéssel, 23 010,70 ponton zárt szerdán.