Titkosan kezelik az IMF és a főváros tárgyalásait

Vágólapra másolva!
A főváros adósságáról, költségvetéséről, és a BKV helyzetéről tárgyalt pénteken a Városházán a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság delegációja. A megbeszélések eredményéről a felek nem kívántak beszámolni.
Vágólapra másolva!

Pénteken a főváros vezetésével tárgyalt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság delegációja, amelyről azonban nem adtak tájékoztatást a felek. A megbeszélésen a főváros részéről jelen lévő Atkári János tanácsadó annyit mondott az [origo]-nak, hogy Bagdy Gábor főpolgármester-helyettessel képviselték Budapestet, de ennél többet nem mondhatott, mert erre kérték.

A Fidesz honlapjáról annyi plusz információt lehetett megtudni, hogy az IMF delegációját Christoph Rosenberg vezette. Tarlós István főpolgármester azért nem vett részt a megbeszélésen, mert Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt, hasonló témákban. A nem sokkal délelőtt tíz óra után kezdődött tárgyaláson részt vettek a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai is, valamint megjelent Klados Gusztáv, a 4-es metró projektigazgatója, Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese, és Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, akit Tarlós István főpolgármester az újonnan alakuló Budapesti Közlekedési Központ vezetőjévé szándékozik kinevezni. Ebbe a szervezetbe szerveznék ki a BKV jelenlegi feladatainak jelentős részét.

Az IMF delegációja a szokásos konzultáció keretében tesz látogatást Magyarországon, és csatlakozott hozzá az Európai Bizottság küldöttsége is. A megbeszélés nem sajtónyilvános, és várhatóan sem az IMF delegációja, sem a főváros nem ad ki közleményt a tárgyalásról - olvasható a Fidesz honlapján.