Selmeczi: Levélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat a részletekről

Vágólapra másolva!
Levélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat az előttük álló döntésekről és a határidőkről - közölte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.
Vágólapra másolva!

A magánnyugdíjpénztár-tagoknak több levelet is kiküldenek majd, hogy tájékoztassák őket az állami nyugdíjrendszerbe történő áttéréssel kapcsolatos részletekről - mondta Selmeczi Gabriella a TV2 Mokka című műsorában pénteken reggel. Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasokhoz intéz majd levelet.

Hétfőn lesz a zárószavazás a parlamentben a nyugdíjreform- és adósságcsökkentő alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról. Ekkor szavaznak a többek között Orbán Viktor által benyújtott azon módosítóról, amely lehetővé teszi, hogy a magánnyugdíjpénztári vagyonukat az állami rendszerbe átvivő tagok adómentesen vegyék fel a az infláció feletti magánnyugdíj-pénztári hozamukat.

A magánnyugdíj-pénztári befizetések folyósítását 14 hónapra felfüggesztő, és a havi 30 milliárd forintot az állami nyugdíjkasszában tartó törvényjavaslatot október 25-én szavazta meg a parlament, akárcsak azt a javaslatot, ami megszünteti a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagságot, és lehetőséget teremt a visszalépésre az állami rendszerbe.