Napi 650 forintból biztosítják magukat a magyar síelők

Vágólapra másolva!
Bár napi 230 forintért is köthetnek biztosítást a síelni utazók, többnyire ennél jóval többet, átlagosan 650 forintot fordítanak erre a többletszolgáltatások miatt. A magyar síelők körében Ausztria a legnépszerűbb célpont.
Vágólapra másolva!

A gyenge forint ellenére várhatóan erős lesz a korábbi években megszokottnál később indult idei síszezon. A Magyarországhoz közeli síterepekre indulók januárban 43 százalékkal több síbiztosítást kötöttek, mint a tavalyi szezon elején - közölte csütörtök reggel a Biztosítás.hu internetes alkuszcég.

A társaság szerint a síelők közel fele az osztrák síterepeket keresi fel, de Franciaország, Olaszország és Szlovákia is igen népszerű. A megkötött síbiztosítások adataiból kitűnik, hogy az utazók 99 százaléka autóval vagy busszal közelíti meg a célpontot, és ott átlagosan öt napot tölt el.

Forrás: Flickr

Az utasbiztosítások átlagos díja nem emelkedett az előző évhez képest, de nőtt az ügyfelekért versenybe szálló biztosítók és így a választható síbiztosítások száma is. A kiutazók naponta átlag 650 forintot költöttek januárban biztosításra, ebből az alkuszcég szerint az látszik, hogy - a kötelező gépjármű-biztosítással ellentétben - a síelők körében nem kizárólag a biztosítás ára számít. Már napi 230 forintért is lehet biztosítást kötni, az utazók mégis előnyben részesítik a valamivel drágább, de lényegesen több szolgáltatást tartalmazó termékeket. Az alkuszok által megjelenített sí- és utasbiztosítások köre a 3 millió forintot térítő utasbiztosításoktól a 100 millió forintot térítő termékekig terjed.

Újdonság az immár öt biztosítótársaság által kínált, az indulás előtt akár percekkel is megköthető utasbiztosítás. Ehhez természetesen Magyarországon kell tartózkodni, vagyis külföldről - például a sípálya mellől - már nem köthető meg az utasbiztosítás.

A Biztosítás.hu az [origo] szolgáltató partnere.