Felállt a padlóról két német részvény

Vágólapra másolva!
Két, hétfőn megtépázott német részvény is kissé magához tért kedden. A Hypo Real Estate ingatlanfinanszírozó megmenekült a csődtől, az Infineon félvezetőgyártó pedig jelentősen növelte árfolyamát a hétfői veszteség után.  
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A Hypo Real Estate (HRE), a német állam és egy bankcsoport által megmentett ingatlanfinanszírozó cég részvényei kedden kora délután 24-25 százalékos nyerésben voltak, miután előző nap 74 százalékkal leértékelődtek. A HRE még most is 91 százalékos árfolyamveszteséget tud csak felmutatni idén, a Frankfurter Allgemeine Zeitung adatai szerint.

Szintén magához tért a félvezetőket gyártó számítástechnikai cég, az Infineon részvénye, amely az előző napi 25 százalékos zuhanás után a keddi kereskedés első felében 13 százalékos pluszt szedett össze.

Rosszul állt ugyanakkor a Daimler, amely 5 százalékot esett eddig kedden. Ennek oka az, hogy a cég által eladott autók nagy része Amerikában a bankoktól függ, minthogy különböző pénzügyi konstrukciókkal értékesíti járműveit a tengerentúlon.