Kiszélesítették az OTP napi limitjét, másodszor is szünetelt a kereskedés

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója hétfőn másodszor is felfüggesztette az OTP részvényeivel való kereskedést. Reggel, nyitáskor már egyszer átlépte a 15 százalékos drágulást a papír (ezért állt le először a forgalom), aztán délelőtt 10 óra 15 perc és 10 óra 30 perc között adminisztratív okból szüneteltették a kereskedést.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Ennek oka az, hogy a tőzsde kiszélesítette az OTP napon belüli ingadozási sávját, 15-ről 30 százalékra. Így a részvényt nem kell a 15 százaléknál nagyob kilengés esetén állandóan felfüggeszteni.

Mohai György, a tőzsde vezére ennek kapcsán hangsúlyozta közleményében: a kibocsátó (OTP) "értékpapírjainak árfolyamában az elmúlt kereskedési napokon olyan elmozdulásokat lehetett tapasztalni, amelyek fundamentálisan nem indokolhatóak. Tekintettel arra, hogy a Kereskedési Kódex 8.2.1 pontjában rögzített ajánlattételi korlátok által meghatározott tartomány (...) nem biztosít kellő mozgásteret a részvény áralakulásának, ezért a tőzsde indokoltnak ítéli meg az ajánlatokra vonatkozó korlátozások módosítását".

A Molt is fel kellett függeszteni hétfő délelőtt 10 óra után. A tőzsde egésze felfelé futott hétfőn, csaknem nyolcszázalékos volt háromnegyed tizenegy környékén a BUX nyeresége.