Magyarországra jön az IMF vezetője

Vágólapra másolva!
Magyarországra érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója kedden, hogy áttekintse a novemberben nyújtott 15,7 milliárd dolláros mentőcsomag felhasználását.
Vágólapra másolva!

Az IMF pénteki közleménye szerint Dominique Strauss-Kahn találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Veres János pénzügyminiszterrel és Simor Andrással, az MNB vezetőjével, illetve más illetékesekkel.

Pénteken napközben a magyar Pénzügyminisztérium cáfolta azokat az értesüléseket, hogy már Magyarországon van az IMF küldöttsége.

A forint is emiatt gyengül?

Piaci szereplők azt mondták, hogy a forint elmúlt két napban bekövetkezett gyengülése annak a következménye, hogy az IMF nincs megelégedve a készenléti hitelcsomaggal kapcsolatos feltételek teljesítésével.

A korábbi információk szerint a megállapodás első rendes felülvizsgálatára februárban kerülne sor.

Orbánnal is találkozik

Az IMF-től kapott tájékoztatásból az [origo] úgy tudja, hogy Strauss-Kahn Gyurcsány Ferencen, Veres Jánoson és Simor Andráson kívül a tervek szerint megbeszélést folytat Orbán Viktor Fidesz-elnökkel is.

A Nemzetközi Valutaalap közleményéből kiderül, hogy ez lesz a francia pénzügyi vezető első magyarországi látogatása IMF-vezérként.