6,8 millió facebookozó privát képei szivároghattak ki
2018. december 15., szombat, 12:44


Egy hiba miatt 1500 alkalmazás érhette el a fotókat.Két súlyos biztonsági incidens is történt szeptemberben a Facebooknál, az elsőben rosszindulatú adathalászok körülbelül 30 millió felhasználói privát információihoz férhettek hozzá. Most kiderült, hogy ezzel párhuzamosan egy másik adatszivárgás is történt, szeptember 12–25. között a felhasználók képeihez hozzáféréssel rendelkező mobilappok és webszolgáltatások privát fotókat is láthattak.

Forrás: AFP/Josh Edelson

Jelen esetben nem rosszindulatú támadás áll a háttérben, helyette a Facebook egyik programozási felületének a hibája miatt történt a baleset. A körülbelül kéthetes periódusban az appok olyan fotókat is láthattak és feldolgozhattak, amelyeket privátra állítottak a felhasználók, vagy éppen feltöltötték azokat, de sosem nyomtak rá a megosztás gombra.

Igen, a valamilyen okból végül meg sem osztott képekből is megtart magának egy másolatot a Facebook.

A potenciálisan érintett 6,8 millió facebookozó 876 különböző fejlesztő 1500 alkalmazásának a valamelyikét használta. A Facebook felvette a kapcsolatot a fejlesztőkkel, és megpróbálja töröltetni velük az olyan privát vagy meg sem osztott képeket,

amelyekről a mobilappjaik vagy a webszolgáltatásaik másolatot töltöttek le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!


Vissza a kezdőlapra