Vágólapra másolva!
A hét első felében a Hagupit tájfun pusztított Délkelet-Ázsiában. A Jangmi viharobjektum pedig csütörtökön erősödött tájfunná, és az előrejelzések szerint útvonala csak néhány száz kilométerrel tér el elődjétől, így most Tajvant déli és nyugati része is részesedik a viharokból.
Vágólapra másolva!

Kína déli részén továbbra sem nyugszik a légkör, a természeti csapások idei sorozata - úgy tűnik - folytatódik. A hét elején a Hagupit tájfun érte el a térséget, miután a Fülöp-szigetek északi részét érintette. A part mentén sokfelé okozott szökőárt, a hatalmas esőzések pedig árvizeket, nem is beszélve a szélkárokról. Még alig készültek fel a kitelepítettek a visszaköltözésre, amikor a Fülöp-szigetektől keletre egy újabb veszélyes viharobjektum fejlődött ki. Jangmi már csütörtökön tájfunná erősödött, pénteken pedig a legerősebb széllökések már elérték a 200 km/órát..

Az előrejelzések szerint a trópusi ciklon hétfőn megerősödve eléri Tajvan déli, majd keleti vidékét, ahol igen heves csapadékra lehet készülni hatalmas szélrohamok kíséretében. Ezt követően kissé legyengülve halad tovább, és kedden már Kína Fujian tartományának délnyugati vidékén valamint Guangdong tartományban fejti ki hatását.