Betört a tél a Brit-szigetekre

Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia északi részén és középhegységeiben kedden a viharos szél mellett sokfelé fordult elő hózápor, kisebb havazás. Délelőtt Észak-Írország fővárosában is heves hózápor vonult át. A héten csak lassan enyhül az idő a térségben, a magasabb hegycsúcsokon a hétvégéig megmaradhat a hó.
Vágólapra másolva!

Immár két hete egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel kell megküzdeniük a Brit-szigetek lakóinak. A bőséges esőzések mellett gyakoriak a szélviharok, a leginkább szélsőséges időjárás Skóciát sújtja.

Kedden a változékonyság mellé a tél is beköszöntött. Viharos széllel sarkvidéki légtömegek érkeztek. Hatásukra eleinte a középhegységekben, később az északi területek tengerparti sávjaiban is heves hózápor, kisebb havazás fordult elő. Kedd délelőtt Belfaston is keresztülhaladt egy kiadós hózápor.

A hó a magasabb területeken megmaradt, Skóciában nagy területen vált fehérré a táj. Az 5 fok körüli csúcshőmérsékletek a januári átlagot sem érik el, a partok közelében a havazás pedig még télen is ritka látvány.

A térségben marad a változékony idő, a következő napokban csak lassan melegszik a levegő. Skócia hegyvidékein akár a hét végéig is megmaradhat a hó.