Időjárási körkép a mediterrán térségből

Vágólapra másolva!
Közép- és Észak-Európában egy ciklon frontrendszere okoz változékony időt. Akik igazi nyári idő reményében a Földközi-tenger partjára igyekeznek, azoknak szolgálunk némi információval a közelben lévő tengerpartok időjárásáról az elkövetkező napokban.
Vágólapra másolva!

A pénteki nap folyamán a szlovén és a horvát tengerparton, valamint Olaszország északi részén továbbra is változékony időre kell számítani az utazóknak, helyenként akár heves zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet is elmarad az ilyenkor szokásostól, a délutáni órákban 23, 25 fokig melegszik a levegő.

Görögország időjárás tekintetében ideális célpont az utazni vágyóknak, ott 30 fok körül tetőzik a hőmérséklet, bár a pénteki nap folyamán elszórtan előfordulhatnak záporok, néhol zivatarok.

A hétvégére fokozatosan csökken a csapadékhajlam, szombaton már csak a horvát tengerparton, valamint Olaszországban lehetnek zivatarok, de már egyre kevesebb helyen. A hőmérséklet csúcsértéke továbbra is 25 fok körül alakul.

Vasárnaptól melegedés kezdődik a mediterrán térségben, egyre több helyen éri el a levegő hőmérséklete a 30 fokot, és csapadék sem valószínű. A mostani számítások szerint a következő héten tovább folytatódik a napos, nyári idő a Földközi-tenger partján.