Vágólapra másolva!
Elkerülhetők a klímaváltozás okozta katasztrófák, ha sikerül a szén-dioxid szintjét 350/millió levegőrészecske alatt tartani. Erről szól az Éghajlatvédelmi Világnap.
Vágólapra másolva!

Szerte a világon több ezer 350.org akció lesz az Éghajlatvédelmi Világnapon, október 24-én. A megmozdulások neve azért éppen ez a számérték, mert a 350-es széndioxid-szint (vagyis egymillió részecskényi levegőből 350 szén-dioxid) mellett még elkerülhetők a klímaváltozás okozta katasztrófák. Ma már 390 ppm-et is eléri a szén-dioxid mennyisége a levegőben, így az éghajlatváltozás negatív hatásai egyre érezhetőbbek a mindennapokban is.

Az ENSZ tagállamok képviselői idén decemberben, Koppenhágában írják alá az új, nemzetközi klímaegyezményt, amely majd a kiotói protokollt váltja fel. Az új klímaegyezmény több évtizedre meghatározza majd az országok útjának irányát: a széndioxid-kibocsátás csökkentést, vagy továbbra is a gyorsuló ütemű környezetpusztítást választva.

Az Éghajlatvédelmi Világnapon a Klíma Klub 350 percig 350 emberrel dolgozik azon, hogy szebb és élhetőbb hellyé tegyen egy Budapesti közterületet, a Városligetet. A Klíma Klubnak az akcióval az a célja, hogy felhívja a figyelmet a környezeti problémákra és mindenkit arra buzdít, hogy erre a problémára rendszeresen figyeljen oda. A szervezet mindenki részvételét várja, aki szeretne részt venni az akcióban. Jelentkezni a [email protected] címen, vagy az akció honlapján lehet.