Orvosmeteorológia - fagyosra forduló éjszakák

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban sok napsütésben lesz részünk, és számottevő csapadék már nem várható. A napos idő ellenére azonban csupán 10 fok közelében alakul a csúcshőmérséklet, és a hajnali fagyok is megjelennek.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a hétvégén fronthatások nem terhelik szervezetünket. Az egyre hidegebbre forduló időben szervezetünk felfrissül, mélyebb, pihentetőbb alvásra számíthatunk.

Pénteken fronthatásra nem kell készülni, azonban továbbra is élénk marad az északias szél, emiatt a fejfájás, szédülés érzet, migrén jellegű fájdalom erősebbé válhat. A délnyugati tájakon eső szórványosan még előfordulhat a délelőtt folyamán, ezért itt csúszós útszakaszok nehezíthetik a vezetést. Emellett reggel helyenként ködös idő lesz. Napközben napos, de szeles időben lesz részünk, öltözzünk ennek megfelelően. Éjszaka helyenként fagypont alá süllyed a hőmérséklet, ezért vigyük be zárt térbe a kertből a nem fagytűrő növényeket, ha eddig nem tettük volna.

Szombaton nem várható fronthatás. Szervezetünk feltöltődik, a hideg idő egyre mélyebb alvást biztosít. Hajnalra többfelé fordulhatnak elő talajmenti fagyok. A derült, napos idő ellenére sem melegszik 10 fok fölé a levegő az ország területén. Öltözzünk melegen, és rétegesen. Szükség lesz már egy vastagabb kabátra, sapkára, sálra, kesztyűre. A közlekedők reggel ködfoltokra, illetve többfelé fagyos, csúszós utakra készüljenek.

Vasárnap folytatódik a frontmentes periódus, valamint a napos, de hideg idő. Továbbra is melegen öltözzünk. Az éjszaka folyamán már az ország nagy részén fagyni fog.