Áradás és földcsuszamlás a Kanári-szigeteken

Vágólapra másolva!
A hét elején heves esőzések okoztak közlekedési káoszt a Kanári-szigeteken. Az áradásokban és földcsuszamlásokban utak váltak használhatatlanná, és több lakóházat, iskolát is evakuálni kellett. Egész városnegyedek kerültek víz alá. Ekkora esőzés 40 éve nem fordult elő a térségben.
Vágólapra másolva!

A hétfői nap folyamán Tenerife északi részén tombolt a vihar, és helyenként 100 milliméter csapadék is esett. Puerto de la Cruz üdülővárosában a lehullott hatalmas mennyiségű esőt a sziget legnagyobb csatornái sem tudták elnyelni. A barnás színű vízáradat perceken belül autókat és szemeteskukákat sodort magával. A sziget északi részén húzódó autópályát több órára le kellett zárni.

Kedd délelőtt a csapadékzóna elhagyta Tenerifét, és a szomszédos Gran Canaria szigetét ostromolta, ahol szintén eluralkodott a káosz az utakon. Kétórányi heves esőzést követően a főváros Las Palmas-ban a közlekedés megbénult. Számos utcán és aluljáróban állt a víz, a közlekedési balesetek száma ugrásszerűen megnőtt, és több autópálya órákra járhatatlanná vált.