Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban egyre hidegebbre fordul időjárásunk, szerdán a Dunántúlon még a szél is megerősödik. Eleinte marad a szürke idő, csütörtöktől viszont már előbukkan a nap.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint szerdán gyenge hidegfronti hatás érvényesül, míg csütörtökön frontmentes nap köszönt be. Szerdán élénk, a nyugati megyékben erős lesz a légmozgás, borongós marad az idő, és a hangulatunk is.

Szerdán folytatódik a borongós időjárás, eleinte még többfelé fordul elő eső. Gyenge hidegfronti hatás várható, azért fejfájás, ízületi és izomfájdalmak jelentkezhetnek az érzékenyeknél. Élénk, időnként erős lesz a szél, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Csütörtökön fronthatásra már nem kell készülnünk, és az időjárás is barátságosabb arcot ölt. Mérséklődik a légmozgás, csökken a felhőzet, és több-kevesebb időre kisüt a nap. Ezzel együtt hangulatunk, közérzetünk is javul. Azonban továbbra is hideg időre számíthatunk. A közlekedők reggel ködfoltokra, napközben javuló feltételekre készülhetnek.

Pénteken ismét gyenge hidegfronti hatással kell számolni, elszórtan havas eső, gyenge havazás is előfordul. A frontra érzékenyeknél fejfájás, ingerlékenység, izomgörcsök jelentkezhetnek. Tovább csökken a nappali felmelegedés, hétvégén már országszerte fagypont körüli maximum hőmérséklet valószínű.