Hétvégén lehet szánkózni és síelni is itthon

Vágólapra másolva!
A héten igazi téli időben lehet részünk. Megérkezett a hideg és szerdán országszerte havazott. Hétvégén nyitnak a hazai sípályák és szánkózni is lehet sokfelé.
Vágólapra másolva!

A héten az országban szinte mindenhol előfordult kisebb-nagyobb havazás. Csütörtökön a keleti megyékben, szombaton pedig inkább a nyugati, délnyugati megyékben lehet további havazásra számítani.

A legtöbb hóval a keleti megyékben találkozhatunk, ott a hétvégén még biztosan lehet szánkózni. A szombati hóesés hatására várhatóan a déli megyékben is több centiméterrel vastagszik a hótakaró, így ott is lehet szánkózni vagy sétálni a szép téli időben.

Hazánk hóágyúkkal felszerelt sípályáin már vasárnap óta működnek a hóágyúk. Szombatra tervezik a nyitást Eplényben, Visegrádon és Mátraszentistvánon is. A Mátrában a hóágyúzásnak köszönhetően a hétvégi nyitásra 50-100 centiméteres hó borítja majd a pályákat. A Bakonyban is folyamatosan gyarapszik a hótakaró, amely a hétvégére elérheti a 70 centimétert is. Visegrádon vékonyabb a hóréteg, ott a hóágyúzás ellenére is csak 15-20 centiméteres a hótakaró.

Bánkúton és Dobogókőn a hóréteg vastagsága 5 centiméter, így a hétvégén ezeken a pályákon síelni nem lehet, de szánkózni, vagy kirándulni érdemes ellátogatni ezekre a helyekre is.

A tél szerelmeseinek érdemes kihasználni a téli időt, mert jövő hét elejétől jelentős enyhülésre készülhetünk. Elolvad a hó és visszatérnek a fagypont feletti maximum hőmérsékletek.