Mikor jön már az igazi tavasz?

Vágólapra másolva!
A következő napokban még télies időre számíthatunk, de nem kizárt, hogy a hónap közepén már elővehetjük a tavaszi kabátokat. 
Vágólapra másolva!

Várhatóan március közepéig ciklonális hatások uralkodnak a Kárpát-medence térségében, sűrűn követik egymást a frontok. Változékony, gyakran szeles időre van kilátás. A legmagasabb hőmérséklet alig emelkedik fagypont fölé, ami a sokéves átlaghoz képest 4, 5 fokkal hidegebbet jelent.

Hétvégén -1, +5 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. A hideg idő ellenére elsősorban szombaton igazi kiránduló idő lesz, de érdemes jól felöltözni, a tavaszi kabát nem elegendő. A jövő hét elején is hasonló hőmérsékletekre lehet számítani. A minimumok tekintetében a leghidegebbnek a kedd hajnal ígérkezik, amikor -8, -3 fokig hűl a levegő, sőt a fagyzugos helyeken -10 fokos értékek is előfordulhatnak.

Az ensemble előrejelzések szerint, ami a várható időjárási események valószínűségét adja meg, az ilyenkor szokásos 8 fok körüli nappali hőmérsékletet a hónap közepén fogjuk elérni. Egy nagy kiterjedésű anticiklon épül ki, ami napos, száraz időt, tavaszi hőmérsékleteket hoz hazánk területére.

A hosszú távú kilátásokról részletesebben itt lehet tájékozódni.