Orvosmeteorológia - szerdán hidegfront érkezik

Vágólapra másolva!
Kedden melegfronti, szerdán már hidegfronti katás terheli szervezetünket. A hét közepén csapadékosra fordul időjárásunk és lehűl a levegő is. A keddi napos időben érdemes kisebb sétát tenni vagy kirándulni.
Vágólapra másolva!

Kedden gyenge melegfronti hatás terheli szervezeted. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. A fáradékonyság leküzdéséhez természetes módszerek is rendelkezésre állnak, számos olyan ital létezik, amely amellett, hogy élénkít még egészséges is. A fekete ribizliből, a fekete áfonyából vagy a gránátalmából készült üdítők, a citromfű, a csipkebogyó, a borsmenta vagy a zsálya teák is mind-mind élénkítő hatásúak.

Szerdán hidegfront érkezik. Borongós időnk lesz és a levegő is lehűl. Sokfelé kell csapadékra is számítani, így aki autóba ül vezessen óvatosan, készüljön fel rá, hogy többfelé lehetnek csúszós, vizes útszakaszok. Aki gyalogosan indul el otthonról annak az esernyőre vagy esőkabátra lesz nagy szüksége.

Csütörtökön kettős fronthatásra kell készülni. Jelentősen ekkor sem javul időjárásunk. A borongós idő miatt lehangoltabbak lehetünk, de egy kis mozgás vagy egészséges étkezés segíthet közérzetünk javításán.